back to top

Siste nytt

Gull til DNX og SAS under Mediaforum

SAS-kampanjen «De klassiske loungerne» gikk til topps under årets Medieprisutdeling. DNX danket dermed ut både Google, Orkla og Hegnar i finalen.

DNX kjempet om gull i to kategorier da den store Medieprisen 2018 ble delt ut fredag kveld. SAS-kampanjen. «De klassiske loungerne» nådde helt til topps i kategorien mediekanal.

– Vi er i gledessjokk! Denne seieren setter DNX på kartet over byråer å regne med, og gjenspeiler at vi tar kvalitet og effekt på høyeste alvor. Det er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier direktør i DNX, Siri Skaalmo.

 

 

Ta et blikk på kampanjen her: «De klassiske loungerne»

 

Veien til topps

Å komme til finalen til Medieprisen er ikke gjort i en håndvending. Casen skal pitches og forsvares foran en kresen jury. Det bare ett år gamle byrået DNX overbeviste med sin første store case mot de beste i byråene i landet.

– Det har vært en utrolig givende og krevende prosess å pitche «De klassiske loungerne». En så god case som dette er en glede å presentere, samtidig er konkurranseformatet strengt på tid og konkurransen hard, sier leder for kunderådgivning i DNX, Andreas Hatlevik.

Han skryter av kollegene for at kampanjen nådde opp blant de mange påmeldte.

– Takket være flinke folk i DNX og i salgsapparatet til DN har vi levert på topp i alle rundene.

Humoristisk kampanje

«De klassiske loungerne» ble laget for SAS, DNX sin første kunde, da flyselskapet skulle lansere en av verdens mest avanserte flyplasslounger.

Målet var ikke å finne nye kunder til loungen, men å nå ut til eksisterende brukere om loungens innhold – som eget treningsrom, wellness-avdeling og barista. Spørsmålet ble da hvordan man skulle gå frem for å fange oppmerksomheten til noen av Norges mest hardtarbeidende og minst tilgjengelige mennesker.

DNX sin tilnærming var å prøve å finne ut av hvem de klassiske loungerne er.

Resultatet ble en todelt kampanje, der én del er et humoristisk univers bestående av ni stereotypiske loungere, blåst liv i av designtalent Joakim Nilsen og utvikler Even Knutli. Feltarbeid i loungen ble gjennomført og kreativt ført i pennen av ordkunstner Olav Brekke Mathisen. «De klassiske loungerne» ble sluppet ut i verden sammen med en quiz, sjangerinspirert fra humor og satire.

– Vi synes det var utrolig sprekt av SAS å tørre å utforske virkemidler som humor og en satirisk tilnærming til selskapets egne og mest trofaste kunder. Selskapet ga innholdsprodusentene stor frihet, og samtidig tydelige rammer, sier Skaalmo.

Kampanjens andre del spilte på folks drømmer. Gjennom historiene «Med verden som arbeidsplass» var målet å treffe både DN-leseren og SAS-reisende. I artiklene kan man lese om mennesker med et liv på farten – de nye kosmopolittene.

– Med denne innholdspakken har DNX bevist at de leverer på det de kom til markedet med; et løfte om å skape engasjerende historier som ikke bare ender opp som én i mengden, sa Marketing manager Marianne Orderud i SAS etter at kampanjen gikk live høsten 2017.

Kampanjen oppnådde svært god effekt med reklameoppmerksomhet på 89 prosent og løftet ikke bare preferansen for SAS, men også betalingsvilligheten. Leserengasjementet overgikk også alle mål satt for kampanjen.

Konkurransen i Medieprisene var tøff, her kan du se de øvrige finalistene: Her er finalistene som kan vinne pris fra Mediaforum

%d bloggere liker dette: